Україна і світ

SpaceX Ілона Маска допоможе NASA знищити МКС

NASA обрало компанію Ілона Маска SpaceX для знищення МКС. Щоправда, це станеться наприкінці служби космічної станції, і її не так просто відправити на звалище.

SpaceX допоможе NASA знищити МКС

Відомо, що SpaceX побудує космічний апарат, який зможе зіштовхнути з орбіти МКС вагою 430 тонн, щоб вона впала в Тихий океан. Це станеться вже в наступному десятилітті, і вартість такого плану для NASA склала $843 млн.

Не секрет, що перші елементи космічної станції було запущено 1998 року, а екіпажі почали на ній безперервно жити вже 2000-го.

Зараз дивляться

І хоча інженери говорять про повну працездатність, уже зараз потрібно думати про подальшу утилізацію станції. Без сторонньої допомоги вона може впасти на Землю, і навіть на сушу, населену людьми.

Загалом, у NASA обмірковували ідею передачі станції комерційному концерну для подальшої експлуатації, або ж поступову заміну компонентів на нові. Однак такі ідеї є дуже складними та дорогими, і передачу МКС компанії може бути дуже складною в юридичному полі.

Наприкінці червня на МКС застрягли космонавти. Це сталося через несправність капсули Boeing Starliner, за допомогою якої пілоти мали повернутися на Землю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 14:00:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин