Україна і світ

Нітрати на 24% можуть зменшити рівень смерті від серцево-судинних захворювань – дослідження

Нове дослідження, яке охопило дані 52 247 учасників Датського інституту дослідження раку і здоров’я, виявило, що споживання нітратів рослинного походження знижує ризик смертності від серцево-судинних захворювань і раку.

Нітрати: користь і шкода

Нітрати, які містять овочі, м’ясо та питна вода, є предметом тривалих суперечок через вплив на здоров’я. Останні дослідження свідчать, що нітрати можуть відігравати важливу роль у запобіганні серцево-судинних захворювань, деменції та діабету.

Проте дехто з науковців вважає, що їжа з нітратами здатна спровокувати рак. Одна з авторів нового дослідження Ніколя Бондонно провела експеримент, який показав, як нітрати змінюються в організмі.

Зараз дивляться

Наприклад, шляхом утворення оксиду азоту, який покращує кровотік, знижує кров’яний тиск і підтримує загальний стан серцево-судинної системи.

Але нітрати можуть також утворювати нітрозоміни, тобто канцерогенні сполуки, пов’язані з розвитком раку.

– Антиоксидантні сполуки в овочах підштовхують нітрати до першого шляху, – стверджує Ніколя Бондонно.

Тож результат дослідження показав, що рослинні нітрати можуть позитивно впливати на здоров’я, тоді як нітрати з інших джерел, зокрема з м’яса напівфарбрикатів, потенційно шкідливі.

 Джерело: РubМed

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 14:01:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин