Україна і світ

Житомирські лікарі трасплантували нирку батька сину – після пневмонії його органи відмовили

В Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського успішно провели операцію з трансплантації нирки бійцю 110-ї бригади ЗСУ. Орган пересадили від його батька.

Відмовили нирки після пневмонії

Олександр Бовсунівський захворів на пневмонію під час служби на Авдіївському напрямку, ускладнення вплинуло на функціонування нирок, вони відмомили.

Батько військовослужбовцця, Микола Бовсунівський, погодився стати донором, адже лікарі наголосили на необхідності швидкого проведення операції, поки ще працюють судини.

Родинна пересадка

Операція пройшла успішно, стан обох пацієнтів стабільний, показники аналізів батька у нормі. В сина зменшується рівень креатиніну та сечовини.

До речі, усі витратні матеріали, медичні вироби та лікарські засоби були оплачені коштами лікарні, які відшкодовує НСЗУ.

За словами завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації органів і тканин обласної лікарні Анатолія Матвійчука, з 2022 року проведено 21 операція 18 з них  — родині.

— З нашої області знаходиться 60 людей, які потребують трансплантації нирки, вони вже в листі очікування,— повідомив лікар.

Він додав, що для забезпечення всіх пацієнтів органами необхідно розвивати культуру донорства.

Джерело і фото: Житомирська обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 12:51:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин