Україна і світ

Обійняти дерево, чому це корисно, що це дає, що кажуть лікарі та вчені

Лікар-психіатр Тара Сварт стверджує, що перебування поруч із деревами допомагає жити довше. За її словами, дерева виділяють хімічні речовини, які благотворно впливають на нашу імунну систему.

– Можливо, це широко висміюється, але, за даними нового дослідження, обійми дерев насправді можуть знімати стрес і сприяти продовженню життя, – ідеться в повідомленні.

Хімія дерев та імунітет

Є думка, що прогулянки лісами з одночасним прослуховуванням співу птахів насправді вивільняють хімічні речовини, які зміцнюють нашу імунну систему.

За словами Тари Сварт, нові фізіологічні дані свідчать про те, що люди живуть довше, якщо їхнє житло розташоване близько до дерев.

Лікарка стверджує, що будь-які дерева, але особливо кедри, сосни та кипариси, виділяють сполуки, звані фітонцидами, які запускають вивільнення природних клітин-кілерів у нашій імунній системі.

– Тож це, по суті, підвищує наш імунітет. Ми всі думали, що хіпі, які обіймають дерева, це щось на кшталт дивацтва, – каже Сварт.

За словами вчених, вдихання хімічних речовин, які дерева виділяють у повітря, навіть підвищує рівень протиракових білків.

Вплив краси на мозок

Сварт додала, що нова галузь досліджень під назвою нейроестетика, яка вивчає вплив краси і творчості на мозок, також виявила, що просте проведення часу на природі також є заспокійливим на психічному рівні – через вбудовані еволюційні чинники виживання.

– Краса і благоговіння перед нею чинять на нас психічний вплив, – каже експерт.

Спів птахів знімає стрес

В одному зі своїх інтерв’ю Сварт пояснила, що причина, через яку спів птахів знижує наш кров’яний тиск, частоту дихання і рівень стресу, полягає в тому, що якби поруч був хижак, птахи б не співали. Тому той факт, що птахи співають, означає, що ми в безпеці.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-14 09:48:09