Україна і світ

Заходять зеки, за ними – спецназ: на Покровському напрямку РФ штурмує, маючи перевагу в людях

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти безперервно штурмують позиції Сил оборони України на Покровському напрямку, оскільки мають значну перевагу у кількості людей. Ворог, як і раніше, використовує тактику м’ясних штурмів, щоб просунутись на Донеччині.

Про це у коментарі NV розповів пресофіцер бригади Червона калина (14-та бригада оперативного призначення імені Івана Богуна), підполковник Микола Коваль.

Ситуація на Покровському напрямку

За його словами, ситуація Покровський напрямок є найгарячішим по всій лінії фронту, а головна складність тут у тому, що у росіян значно перевищує кількість особового складу.

Зараз дивляться

– Важкість у тому, що ворог перебільшує і перевищує свій людський фактор. Ми можемо знищити близько 50 окупантів і вони за годину знову стільки можуть відправити живої сили. У них людей дуже багато, дуже-дуже багато окупантів. Вони цілодобово, безперервно штурмують наші позиції, – каже він.

Для відбиття атак окупантів українські Сили оборони залучають такі засоби, зокрема, як FPV-дрони та скиди.

Такти військ РФ на Покровському напрямку

Водночас зі сторони ворога останнім часом не задіюється техніка, каже Микола Коваль.

– Техніку вони не задіюють останнім часом, технікою не пересуваються. Вони пересуваються малими групами — від 10 до 20 (окупантів, – Ред.), і такими групами штурмують наші позиції, – розповів пресофіцер Калинівської бригади.

За його словами, сьогодні росіяни користуються тією самою тактикою, як і під час штурмів піхотою, яке було за активності ПВК Вагнер.

– Тут теж зеки перші заходять, до 10 осіб, ми їх знищуємо. А за ними одразу вже інша група — спецназ, люди, які добре підготовлені, або якісь десантники. Усередині йдуть зв’язківець, снайпери, кулеметники, вони добре підготовлені. Такими групами вони працюють. Скільки ми уже їх знищували і бачили, і в полон брали, там здебільшого воюють регулярні війська, мобілізованих дуже мало, – пояснює він.

Ситуація у Нью-Йорку

Щодо ситуації у селищі Нью-Йорк Донецької області, то Коваль розповідає, що в місті точаться бої, а, відповідно, зараз триває боротьба за цей населений пункт.

– У них (росіян, – Ред.) лінія фронту не тільки замикається на покровському (напрямку, – Ред.), не тільки туди йдуть, вони з різних флангів штурмують. Стверджувати, що в них буде успіх, не можна, бо все залежить від того, наскільки багато ми їх будемо знищувати. Буває, що виникає думка, чи вони їх там десь клонують, цих окупантів, чи що, не можу зрозуміти. Просто кожного дня ми їх кладемо сотнями, а вони їх знов поновлюють і знову йдуть, – розповідає він.

Пресофіцер бригади Червона калина розповідає, що сьогодні росіяни працюють так само, як і раніше – використовують метод м’ясних штурмів, щоб досягти своєї мети.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 10:34:06