Україна і світ

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями РФ зберігає військову присутність – Генштаб

Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті в Україні залишається складною. Російські війська намагаються атакувати позиції Сил оборони. А на кордоні з Чернігівською та Сумською областями РФ зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ йдеться, що вчора, 20 липня, авіація та ракетні війська та артилерія уразили російський пункт управління, артсистему, радіолокаційну станцію, дев’ять районів зосередження особового складу і військової техніки ворога.

Ситуація на фронті – що відбувається на різних напрямках

На Харківському напрямку російські війська продовжували активні дії. Загалом відбулося сім бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке, зазначили в Генштабі ЗСУ.

Зараз дивляться

На Куп’янському напрямку армія РФ 13 разів атакувала позиції українських підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії біля семи населених пунктів. Основні зусилля окупанти сконцентрували в районах Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 11 атак окупантів неподалік Невського та Макіївки, а також у бік Лозової.

На Сіверському напрямку ЗСУ відбили 11 штурмових дій – поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 20 спроб російських окупантів прорвати нашу оборону. Зокрема, в районах Часового Яру, де зафіксовано понад половину з цих боєзіткнень, Кліщіївки, Калинівки та Андріївки Донецької області.

На Покровському напрямку Сили оборони України відбили 52 штурмові та наступальні дії. Армія РФ сконцентрувала зусилля у районах Новоолександрівки та Прогреса, де провела 16 та 17 атак відповідно.

Водночас окупанти намагалися просуватися вперед, проте українські захисники зупинили їх неподалік Воздвиженки, Лозуватського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки Донецької області.

На Курахівському напрямку ЗСУ стримують ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка, де війська РФ 15 разів намагалися прорвати оборону наших солдатів.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили шість штурмів українських позицій неподалік Костянтинівки та Старомайорського Донецької області.

На Оріхівському напрямку зафіксовано сім бойових зіткнень в районах Малої Токмачки, Щербаків та Новоданилівки. Армія РФ запустила понад півсотні некерованих авіаракет у бік Кам’янського та Лобкового.

На Придніпровському напрямку українським захисникам вдалося відбити 11 атак російських військ на лівобережжі річки Дніпро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 10:48:06