Львівський портал

Львівські хірурги врятували військового від ампутації ніг

У Львові спеціалісти Центру UNBROKEN виконали «free flap» – складну реконструктивну операцію, під час якої закрили рани військовослужбовця на обох ногах клаптем із живота, врятувавши його від ампутації кінцівок. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

26-річний Ігор Шевченко – військовий із Кривого Рогу. За два роки великої війни встиг повоювати майже на всіх напрямках. Поранення отримав на Донеччині цього року у квітні. Це сталося на позиції. Її запримітив оператор ворожого дрона та одразу скинув боєприпас просто Ігорю під ноги. Захисник отримав поранення та вирішив прикинутися мертвим. Утім це не спрацювало. З безпілотника ворог скинув ще один боєприпас, і знову удар припав на ноги. Ігор зміг накласти собі турнікети.

Спершу бійця рятували у стабілізаційному пункті, потім у Запоріжжі та Дніпрі. І вже на 5-й день після поранення Ігоря доправили до Львова, у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

«Пацієнт поступив із множинними переломами стоп і гомілок, відкритими ранами та значними дефектами м’яких і кісткових тканин на обидвох нижніх кінцівках. За порятунок ніг пацієнта взялися наші опікові хірурги. Вони очистили рани від некрозів та поставили вакуумні апарати. А вже після їхнього зняття, виконали операцію «free flap». Хірурги висікли з живота пацієнта клапоть довжиною до 40 см – разом із м’язами та судинами. А потім закрили ним уражені ділянки на обидвох ногах. Це складне мікрохірургічне втручання, яке вимагає тривалої і кропіткої праці. Аби клапоть прижився, лікарі мають зшити кожну судину», – зазначили у центрі UNBROKEN.

Складне хірургічне втручання тривало 11 годин і минуло успішно – ноги вдалося вберегти від ампутації. Лікування Ігоря ще триває і завершиться нескоро.

Після відновлення чоловік мріє більше часу проводити з коханою, яка невдовзі стане його дружиною. Після трьох років стосунків, два з яких захисник провів на війні, він таки наважився освідчитися – прямо в центрі UNBROKEN. Шлюб візьмуть, уже коли Ігор стане на ноги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-07 18:31:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин