Львівський портал

Командир 125 бригади, яка обороняла Харківщину, залишає посаду

Генерал-лейтенант Артур Горбенко повідомив, що йде з посади командира 125 бригади Територіальної оборони. Про це написали у Facebook бригади.

«Шановні Воїни 125-ї окремої бригади територіальної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України! Дорогі Побратими! Сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з Вами спільна служба в 125-й окремій бригаді територіальної оборони. Ви – люди мирних професій, різноманітних сфер діяльності та інтересів, з перших днів повномасштабної російської агресії, добровільно без вагань, стали на захист рідної землі та бороните нашу державу в лавах Сил оборони», – написав Горбенко.

Командир також висловив глибоку вдячність за службу, довіру і підтримку, побажав злагоди, добра, міцного здоров’я, сімейного благополуччя, успіхів у службі на благо України. Він подякував особовому складу за вірність Присязі, відданість Українському народові, жертовність, відвагу і професіоналізм, проявлені в ході російсько-української війни.

«Схиляю голову та низько вклоняюсь усім тим, хто загинув. Вічна пам’ять Воїнам 125-ї окремої бригади територіальної оборони, які віддали найцінніше – своє життя за нашу країну, за мир і спокій на рідній землі», – додав Артур Горбенко.

Про причини звільнення і те, хто буде новим командиром бригади – наразі невідомо.

Як відомо, 125 окрема бригада – військове з‘єднання військ у складі Сухопутних військ Збройних Сил України, дислоковане у Львові. Бригада виконує завдання як за місцем постійної дислокації, так і бойові завдання у Харківській та Донецькій областях.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові зуміли взяти під «бойовий контроль» ту територію на півночі Харківщини, куди зайшли окупанти.

Зі свого боку Генштаб заявив, що наступ російських окупантів на півночі Харківщини вдалось зупинити, Сили оборони натомість перейшли до контрнаступальних дій. Втім рашисти почали тероризувати Вовчанськ авіабомбами.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що війська РФ понесли значні втрати на прикордонні Харківщини і зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ. У районі Липців вони вже перейшли до оборони.

Однак ДБР вважає, що командування 125 бригади, 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.

У самій бригаді пояснили, що батальйони були сформовані у бойовий порядок в один ешелон. Позиції цього ешелону оборони у вигляді спостережних і опорних пунктів були дещо відтягнуті від кордону. Стояти на самому кордоні підрозділи не могли, вони мусіли мати буфер для мінно-вибухових та інших загороджень.

Вогнева підтримка бригади складалася з пари самохідок і пари танків, які причому теж не були бригадними, а приданими. Тому організація та управління тут з однієї сторони не вимагали Бог зна чого – бачиш противника і ведеш по ньому вогонь.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-17 17:28:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин