Україна і світ

Абрикоси на зиму половинками: рецепт приготування

Абрикоси – це не лише смачний фрукт, а й цінне джерело вітамінів і мінералів, які можна зберегти на зиму, використовуючи простий і ефективний рецепт заготівлі.

Отже, ділимося готувати будемо абрикоси на зиму половинками. Без кісточки, без води, усього з трьох інгредієнтів.

Як приготувати абрикоси на зиму половинками

Лимонна кислота слугує консервантом та зменшує надмірну солодкість заготовки. Навіть одна ложка цього десерту зробить сніданок або перекус більш смачним, поживним і корисним.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг
  • цукор – 700 г
  • лимонна кислота – 1/4 ч. л.

Абрикоси половинками: рецепт покроково

  1. Абрикоси миємо, розділяємо на половинки й виймаємо кісточку.
  2. Цукор гарно перемішуємо з лимонною кислотою.
  3. У стерилізовані банки викладаємо шарами половинки абрикос, кожен шар посипаючи цукром з лимонною кислотою.
  4. Банки з абрикосами ставимо у прохолодне місце приблизно на 10-12 годин, щоб фрукти гарно пустили сік.
  5. Абрикоси на зиму половинками ставимо у каструлю застелену тканиною. Вливаємо теплу воді і стерилізуємо після закипання води від 15 до 25 хвилин в залежності від розміру банок. Цей крок забезпечить довготривале зберігання нашої заготівлі.
  6. Після стерилізації банки закатуємо, укутуємо у теплий плед чи великий рушник та залишаємо на добу.

Абрикоси половинками на зиму готові. Переносимо банки на зберігання у льох. Усім солодкої зими!

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 18:24:24