Україна і світ

Кінь ударом копита відірвав щелепу: на Закарпатті юнаку відновлюють можливість жувати


Хірурги Закарпатської обласної клінічної лікарні стикнулися з важким випадком. До лікарні доставили 24-річного юнака з Тячівського району у важкому стані.

Хлопець отримав важку травму щелепи внаслідок удару, який завдав копитом кінь.

Стався відрив верхньої щелепи

Стався повний відрив альвеолярного гребня верхньої щелепи зліва, повна травматична екстракція фронтальної групи зубів на верхній щелепі, а також деформувалася передня кортикальна пластина верхньої щелепи зліва.

Зараз дивляться

Це важка травма щелепно-лицьової ділянки.

Спочатку пацієнта доставили швидкою в Тячівську районну лікарню, де йому надали екстрену медичну допомогу, зупинили кровотечу та стабілізували. Але потребувалося оперативне втручання, яке могли зробити лише в обласному центрі хірургії голови та шиї Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака.

За словами завідувача підрозділу Олега Лесіва, щоб якнайшвидше відновити пацієнту можливість жувати, у Центрі провели термінову операцію.

– Лікарі щелепно-лицьової хірургії відновили цілісність кістки, зафіксувавши її металевими пластинами, видалили зуби та безліч уламків, що не підлягали відновленню, після чого ушили рану, – розповів Лесів.

Спочатку повернуть можливість жувати, а вже потім естетичний вигляд обличчя

Післяопераційний період проходить без ускладнень.

Після загоєння ран пацієнту планують встановити тимчасову ортопедичну конструкцію, щоб юнак міг жувати.

За словами лікаря, у майбутньому на пацієнта чекає дентальна імплантація з кістковою пластикою для відновлення повного фізіологічного прикусу, мовлення та естетичного вигляду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новака

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-31 16:47:31