Україна і світ

Кабачки з рисом на зиму: рецепт відомого салату


Заготівля на зиму завжди була традицією українських господинь. І навіть у важкі часи, коли всі зусилля спрямовані на підтримку країни, ми продовжуємо готувати смачні та корисні закуски для своїх родин. Сьогодні хочемо нагадити про чудовий рецепт – кабачки з рисом на зиму.

Кабачки з рисом на зиму: рецепт

Салат кабачки з рисом на зиму готується не складно з доступних кожному продуктів. А взимку стане у пригоді як самостійна закуска або гарнір до улюблених страв.

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • кабачки – 1,5 кг
  • рис – 1 склянка
  • болгарський перець – 3 шт.
  • цибуля – 4 шт.
  • морква – 3 шт.
  • олія – для смаження
  • часник – 4-5 зубків
  • зелень кропу чи петрушки – до смаку
  • оцет 9% – 3 ст. л.

Для томатної заливки:

  • помідори – 700-800 г
  • вода – 500 мл
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.

Приготування:

  1. Рис гарно промити та перекласти у каструлю. Додати 1,5 склянки води та відварити до напівготовності.
  2. Усі овочі помити, які треба – почистити. Моркву натерти на середній тертці. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  3. Кабачки нарізати кубиками. М’якоть болгарського перцю нарізати соломкою. Часник почистити та пропустити через прес чи дрібно нарізати.
  4. Помідори пропустити через мясорубку та перетерти через сито.
  5. На олії обсмажити моркву з цибулею до м’якості. Додати болгарський перець та смажити ще 7 хвилин.
  6. Усі продукти для томатної заливки поєднати, перемішати та влити до смажених овочів. Варити, після закипання, 7 хвилин.
  7. Додати кабачки, зелень та часник. Довести до кипіння, вогонь зменшити і тушкувати під кришкою 10 хвилин.
  8. Додати рис та тушкувати ще 5 хвилин. Влити оцет і довести до кипіння.
  9. Кабачки з рисом на зиму відразу перекласти у стерилізовані банки та закатати.
  10. Банки з салатом перевернути догори дном, укутати та охолодити.

Кабачки з рисом на зиму з томатною пастою

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Помідори у запропонованому рецепті можна замінити томатною пастою. Зазвичай, для заміни 700-800 г свіжих помідорів потрібно близько 2-3 повних столових ложок томатної пасти, розведеної у воді. Пропорції: на 3 ст. л. томатної пасти візьміть 500 мл води (можна трохи зменшити, якщо хочете густішу заливку).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 17:34:08