Україна і світ

Говорили про “мир” в Україні: Орбан розповів про зустріч із Трампом

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 11 липня зустрівся з колишнім президентом США Дональдом Трампом після саміту НАТО у його резиденції Мар-а-Лаго у Флориді.

Орбан у мережі Х похизувався спільним фото з Трампом та розповів, навіщо зустрічалися.

Зустріч Орбана з Трампом: про що говорили

– Ми обговорили шляхи досягнення миру. Хороша новина дня: він вирішить цю проблему! – написав він.

Зараз дивляться

Як пише агентство Associated Press, цей крок може посилити розчарування серед західних союзників через подібні таємні поїздки, які Орбан здійснив останніми днями до Росії та Китаю.

– Угорський лідер відкрито підтримав кандидатуру Трампа на цьогорічних президентських виборах і висловив сподівання, що республіканець зможе покласти край війні Росії в Україні, – пише видання.

Водночас радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван висловив стурбованість тим, що зустріч Трампа та Орбана буде суперечити інтересам України:

– Який би авантюризм не здійснювався без згоди чи підтримки України, ви знаєте, це не те, що узгоджується з нашою політикою, зовнішньою політикою Сполучених Штатів, – сказав він журналістам у четвер.

У Європарламенті закликають зупинити головування Угорщини в Раді ЄС через візит Віктора Орбана до Москви та зустріч з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Фото: Orbán Viktor

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 13:22:07