Україна і світ

Готувала підпал ТЦК за завданням окупантів: на Кіровоградщині затримали агентку РФ

На Кіровоградщині правоохоронці затримали поплічницю РФ, яка підпалила службовий автомобіль спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК. 

За дорученням РФ жінка підпалила авто Нацгвардії: що відомо

За даними контррозвідки, зловмисниця умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення Омега Національної гвардії. 

Аби підпалити автівку фігурантка придбала легкозаймистий розпалювач і відстежила місце, де український захисник залишав автомобіль.  

Зараз дивляться

Потім зловмисниця узгодила потенційну ціль з російськими кураторами і вночі підпалила автомобіль Нацгвардії. 

Для того, щоб потім прозвітувати російським загарбникам про виконане завдання, вона фільмувала на телефон усі свої кроки під час підготовки та вчинення підпалу автомобіля.  

Ці відео ворог планував використовувати для інформаційних операцій, які мали поширювати фейки про нібито наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині. 

Затримання поплічниці РФ, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії

Співробітникам СБУ вдалось затримати зловмисницю майже відразу (протягом доби) після скоєння злочину. 

За даними слідства, наступним завданням фігурантки був підпал будівлі місцевого ТЦК із застосуванням коктейлю Молотова. За це росіяни обіцяли їй заплатити – сума залежала від масштабу пожежі.  

Зловмисницею виявилась 28-річна мешканка Олександрії. Росіяни звернули на неї увагу на початку цього літа через її активність в Telegram-каналах, де вона шукала легкого заробітку. 

У зловмисниці вилучили телефон із доказами злочину, а також складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому вона підпалювала автомобіль Нацгвардії. 

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). 

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її злочинних дій за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Жінці загрожує довічне позбавлення волі.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 15:39:04