Україна і світ

Збірна України з футболу у меншості вирвала перемогу над Марокко на Олімпіаді

Збірна України з футболу U-23 здобула перемогу над Марокко у драматичному матчі у межах другого туру на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Матч Україна – Марокко відбувся у Сент-Етьєні на Стад Жоффруа-Гішар та завершився з рахунком 2:1.

Україна обіграла Марокко у футбольному матчі на Олімпіаді

Після поразки від Іраку у першому матчі підопічні Руслана Ротаня в разі другої поразки втрачали б теоретичні шанси на вихід із групи до плейоф на Олімпіаді. Тоді як будь-який інший результат, зокрема й перемога залишали українців у боротьбі за чвертьфінал.

Зараз дивляться

У першому таймі марокканці більше володіли м’ячем, але саме синьо-жовті відзначилися більшою активністю у штрафній суперника. Збірна України завдала сім ударів по воротах суперника, три з яких у площину. Тоді як у марокканців три удари загалом і жодного у площину.

Підопічні Ротаня відкрили рахунок у грі на 22-й хвилині, коли простріл Максима Брагару замкнув Дмитро Криськів.

Двічі нагоду відзначитися мав Максим Хлань, але з його ударами впорався голкіпер. А перед відходом на перерву Арсеній Батагов відправив кулястого вище воріт.

У другому таймі марокканці були значно активнішими – 14 ударів (4 у площину) проти чотирьох (2) ударів в українців

Суперник зумів зрівняти рахунок завдяки пенальті, що трішки почало нагадувати сценарій матчу з Іраком. Втім цього разу за фол останньої надії вилучення отримав Володимир Салюк і українці залишилися у меншості. Одинадцятиметровий удар реалізував Суф’ян Рахімі.

Зазначимо, що відразу після вилучення тренерський штаб відразу ж змінив малюнок гри, замінивши трьох футболістів. Згодом синьо-жовті створили шанс, але після удару м’яч опинився у ногах голкіпера суперника.

Історичну першу перемогу на футбольних змаганнях на Олімпіаді вирвав для української команди Ігор Краснопір. Це сталося на восьмій компенсованій хвилині. Арбітри переглядали VAR після епізоду із взяттям воріт, але гол у підсумку зарахували.

Таким чином Україна набрала три очки у групі B після двох турів. У заключному турі групового етапу синьо-жовті зіграють з командою Аргентини, яка у паралельному матчі обіграла Ірак (3:1).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 20:46:06