Україна і світ

Блінкен попередив Китай про наслідки у разі підтримки російського ОПК

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив Китай про наслідки з боку Сполучених Штатів Америки у разі продовження підтримки оборонно-промислового комплексу Росії.

Про це Ентоні Блінкен заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї у Лаосі на полях зустрічей Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), повідомляє Державний департамент США.

Попередження Китаю від США

Під час зустрічі з главою МЗС Китаю держсекретар США наголосив на важливості підтримання миру і стабільності через Тайванську протоку.

Зараз дивляться

Ентоні Блінкен висловив занепокоєння дестабілізаційними діями КНР у Південно-Китайському морі, підтвердив підтримку США свободи судноплавства і прольотів, а також мирного вирішення суперечок, як передбачає міжнародне право.

У Держдепі США наголошують, що Ентоні Блінкен звернув увагу на підтримку Китаєм оборонної промислової бази Росії та дав зрозуміти, що якщо КНР не вживатиме заходів для усунення загрози європейській безпеці, то США надалі вживатимуть відповідних дій.

Водночас американський державний секретар обговорив провокаційні дії КНДР і ситуацію в Секторі Гази. Сторони акцентували на важливості підтримки відкритих ліній зв’язку протягом наступних тижнів і місяців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 21:34:05