Україна і світ

Обстріл Полтавщини і Сумщини, ураження вертольотів у РФ, відкриття Олімпійських ігор: новини 27 липня

Фото: Факти ICTV

Російські війська обстріляли Полтавську та Сумську області, внаслідок чого є пошкодження та постраждалі люди.

В українській розвідці підтвердили ураження трьох вертольотів на території Росії, серед яких – гелікоптер Мі-8, ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

У Парижі розпочалися Олімпійські ігри-2024, в яких змагатимуться найкращі спортсмени зі всього світу.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 27 липня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Атака дронів на Полтавщині

У ніч на 27 липня російські війська атакували дронами Полтавську область, внаслідок чого виникло пошкодження промислового об’єкта.

За інформацією Полтавської ОВА, спалахнула пожежа, яку вдалося ліквідувати рятувальникам. Однак обійшлося без постраждалих людей.

Обстріл Глухова на Сумщині

Російські війська обстріляли Глухівську громаду, де було зафіксовано 12 вибухів після застосування реактивних систем залпового вогню.

За даними Сумської ОВА, у Глухові загинула одна дитина, до лікарні звернулося 14 постраждалих, з яких семеро неповнолітніх. Вони всі – у різному ступені важкості, проте медики надають пораненим необхідну допомогу.

Ураження вертольотів у РФ

У Росії уражено три ворожі вертольоти, серед яких багатоцільовий гелікоптер Мі-8, ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, 24 липня на аеродромі Кряж у російській Самарі згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8.

Кількома днями раніше, 21 липня, у Томіліному під Москвою вогневого ураження зазнали ще два вертольоти Росії. Серед них – ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

Як зазначають у ГУР, ці борти були розташовані на території російського Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов, який займається розробленням, виробництвом та ремонтом вертольотів.


Прорив дамби у Челябінській області

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища, внаслідок чого затоплено будинки місцевих жителів.

За інформацією російських видань, через прорив дамби затопило селища Кіалім, Мухаметове, Карасаєве, Байдашеве і Сактаєве.

У російському регіоні було оголошено режим надзвичайної ситуації. Рятувальникам довелося евакуювати 163 жителів з чотирьох селищ, яких спрямували в пункти тимчасового розміщення.

Фото: МНС РФ

Олімпійські ігри-2024

У Парижі відкрито літні Олімпійські ігри-2024, які триватимуть до 11 серпня. На змаганнях боротимуться найкращі спортсмени з різних країн світу.

Церемонія відкриття Олімпіади запам’яталася виступами Леді Гаги та Селін Діон, перформансом зі згадкою Французької революції та обезголовленої Марії-Антуанетти, парадом учасників на човнах і запаленням вогню.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 19:13:08