Україна і світ

Не бачимо суттєвої загрози: ДПСУ про ситуацію на кордоні з Білоруссю і РФ

Фото: Держприкордонслужба

Ситуація біля українського кордону залишається незмінною, оскільки зараз не фіксується переміщення військ з території Білорусі.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Яка ситуація на кордоні України

– У напрямку кордону з Білоруссю ситуація незмінна. За останній час не бачимо суттєвої загрози. Ми не бачимо переміщення поряд з кордоном з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій, – стверджує речник ДПСУ.

Зараз дивляться

За його словами, водночас біля кордону з Чернігівською та Сумською областями залишається високий рівень обстрілів з території Росії.

– Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумщину. Тут ворог використовує артилерію, авіацію, ударні дрони. Більшість з них припадає саме по населених пунктах. Росія продовжує підтверджувати статус країни-терористки, – переконаний Андрій Демченко.

Речник Держприкордонслужби зазначив, що російські війська зараз не розгортають додаткові сили біля кордону з Сумською областю.

Водночас у ДПСУ не фіксують дій, які Російська Федерація могла б вчиняти з метою розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, наголосив Андрій Демченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 20:30:04