Україна і світ

Диверсія на залізниці Франції: влада допускає іноземне втручання

Влада Франції не виключає іноземної участі в диверсії, внаслідок якої було пошкоджено сигнальні станції та кабелі на високошвидкісній французькій залізничній мережі, що призвело до хаосу в день відкриття Олімпійських ігор.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, слова якого наводить Reuters.

Іноземний слід у диверсії у Франції

– Хто несе відповідальність? Або зсередини, або за наказом з-за кордону – поки рано говорити, – заявив Дарманен.

Він додав, що влада Франції виявила “певну кількість елементів, які змушують нас вважати, що ми досить швидко дізнаємося, хто несе відповідальність”.

Зараз дивляться

Два джерела в органах безпеки повідомили Reuters у п’ятницю, що за способом дії початкові підозри впали на лівих бойовиків або активістів екологічного руху, але поки що немає жодних доказів.

Міністр транспорту Патріс Вергрьете і глава залізничного оператора SNCF Жан-П’єр Фаранду заявили журналістам у суботу, що рух на мережі високошвидкісних залізниць Франції має відновитися до понеділка.

SNCF підтвердив, що транспортні плани для команд, які беруть участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, будуть гарантовані.

Диверсія на залізниці у Франції

Нагадаємо, у п’ятницю перед початком Олімпійських Ігор у Франції було пошкоджено інфраструктуру на залізничних лініях, що з’єднують Париж із такими містами, як Лілль на півночі, Бордо на заході та Страсбург на сході. За словами представників SNCF, ще одній атаці на лінії Париж-Марсель запобігли.

Заяви про відповідальність не надходило.

Влада Франції незабаром після цього назвала те, що трапилося, диверсією і нападом на Францію.

Унаслідок цієї диверсії приблизно 100 тис. осіб не змогли сісти на свої поїзди, а ще 150 тис. зіткнулися із затримками, але зрештою дісталися місця призначення, заявляв Вергрьете.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 21:21:07