Україна і світ

Розвідники України уразили три вертольоти на території РФ

Завдяки діям українських воєнних розвідних, на території Росії згоріли три гелікоптери. Один був знищений у Самарі, а ще два ― під Москвою.

Про це 27 липня повідомили у Головному управлінні розвідки при Міноборони України.

Уражені вертольоти РФ

Зазначається, що зазначені пожежі на аеродромах стались 24 липня та 21 липня відповідно.

Зараз дивляться

Так, у середу, 24 липня 2024 року, на аеродромі Кряж, що в місті Самара на території РФ, згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8.

А перед цим, 21 липня 2024 року, у населеному пункті Томіліно, що під Москвою, зазнали вогневого ураження ще два вертольоти держави-агресора, а саме ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

– Вказані два борти були розташовані на території російського Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов, – повідомили розвідники.

За даними розвідників, це військове авіаційне підприємство держави-агресора займається розробкою, виробництвом та ремонтом вертольотів. Зокрема, у структурі центру діє два конструкторських бюро, дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс та випробувальний центр.

– Знищені та уражені російські вертольоти агресор використовував у війні проти України. Місцеві жителі Самари, Томіліно та сусіднього Підмосков’я вельми збентежились вибухами, утім російська влада намагається приховати причини і наслідку гуркоту та пожежі, – додали розвідники.

Примітно, що вдень 27 липня джерела у воєнній розвідці України повідомили, що внаслідок атак БпЛА на території РФ був уражений стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, НПЗ в Рязані та ще три аеродроми.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 17:14:04