Україна і світ

В Румунії навчальний центр випустив перших пілотів для F-16. На черзі льотчики ЗСУ

Європейський навчальний центр підготовки пілотів F-16 (EFTC), що розташований в Румунії, випустив перших льотчиків-випускників для багатоцільових винищувачів.

Про це йдеться у заві Міноборони Нідерландів.

Випуск пілотів F-16 в Румунії та підготовка льотчиків ЗСУ

– Це румунські пілоти. Вони були визнані боєздатними і тепер готові до оперативного розгортання. Нідерланди відіграли ключову роль у створенні EFTC, надавши загалом 18 літаків F-16. Сьогодні пілоти отримали свої ліцензії, – йдеться у повідомленні.

Додається, що в рамках тренувань льотчики “відпрацьовували різні сценарії, наприклад, виконання місій у темну пору доби і тренування разом з пілотами з країн-членів НАТО”.

Зараз дивляться

Також очільник Міноборони Нідерландів Рубен Брекельманс додав, що нові пілоти “зміцнюють нашу безпеку і обороноздатність Альянсу”.

– Сила НАТО полягає у співпраці. Європейський центр підготовки F-16 є прекрасним прикладом цього. Разом з компанією Lockheed Martin і Румунією ми працюємо в EFTC в унікальний спосіб. Успішні румунські пілоти тепер можуть бути негайно розгорнуті для забезпечення безпеки повітряного простору НАТО, – наголосив він.

Додається, що наступна партія румунських пілотів вже розпочала навчання, а з часом “розпочнеться підготовка українських військовослужбовців як пілотів F-16“.

– Я з нетерпінням чекаю на той час, коли перші українські пілоти пройдуть тут підготовку. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони, – сказав Брекельманс.

В Міноборони Нідерландів нагадують, що на додаток до літаків F-16 для навчального центру, Нідерланди також поставляють Україні 24 літаки. Разом з Данією і США Нідерланди очолюють європейські зусилля з надання Україні винищувачів F-16. З міркувань операційної безпеки вони обережно повідомляють про постачання літаків. Це також робиться на чітке прохання України, йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 18:29:07