Україна і світ

ФБР ідентифікувало нападника, який стріляв в Трампа: що про нього відомо

ФБР ідентифікувало зловмисника, який стріляв в Трампа. Нападником виявився 20-річний Томас Метью Крукс, родом із Бетел-Парку, штат Пенсільванія.

Хто вчинив замах на Трампа: що відомо

– ФБР ідентифікувало Томаса Метью Крукса, 20 років, з Бетель-Парку, штат Пенсільванія, як суб’єкта, причетного до замаху на колишнього президента Дональда Трампа 13 липня в Батлері, штат Пенсільванія, – йдеться у заяві ФБР.

За даними джерел The New-York Post, під час промови Трампа, підозрюваний перебував на даху виробничого заводу в понад 119 метрах від сцени. 

ФБР назвало стрілянину спробою вбивства Дональда Трампа. 

Зараз дивляться

– Цього вечора у нас було те, що ми називаємо замахом на нашого колишнього президента Дональда Трампа. Це все ще активне місце злочину, – сказав Кевін Роджек, спеціальний агент, відповідальний за польовий офіс ФБР у Піттсбурзі. 

У ФБР наголосили, що розслідування триває, і закликали всіх, хто володіє інформацією, яка може допомогти в розслідуванні, надсилати її до бюро.

Раніше Кевін Роджек повідомляв, що агентство працювало над ідентифікацією стрілка за допомогою біометричних підтверджень, оскільки підозрюваний не мав при собі документів. 

З якої зброї стріляли у Дональда Трампа

У відповідь на запитання про те, чи відомо владі, яка зброя була використана і скільки було зроблено пострілів, Роджек відповів, що влада не володіє такою інформацією.  

Підполковник Джордж Бівенс з поліції штату Пенсільванія додав, що чиновники мали уявлення про те, що це за зброя, але це все ще є частиною розслідування. 

Влада також з’ясовує, як сталася стрілянина, включаючи повідомлення очевидців про те, що вони бачили, як зловмисник підіймався на дах. 


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-14 09:29:04