Україна і світ

Дружина Навального оголосила, що балотуватиметься в президенти РФ, але є умова

Фото: Getty Images

Юлія Навальна, дружина загиблого путінського опозиціонера Олексія Навального, хоче балотуватися на посаду президента Росії.

Про це Навальна розповіла в інтерв’ю BBC та зазначила, що балотуватиметься лише за після того, як кремлівський диктатор Володимир Путін піде з посади.

Юлія Навальна балотуватиметься у президенти РФ

Дружина Навального презентувала мемуари свого чоловіка, що мають назву Патріот. Олексій Навальний написав їх перед смертю.

Навальна підтвердила свої плани стати президентом РФ, заявивши, що коли прийде час, “візьме участь у виборах як кандидат”.

Як пише BBC, дружина Навального продовжуватиме боротьбу свого чоловіка за демократію в Росії.

Удова Навального додала, що усвідомлює ризики, пов’язані з поверненням до Російської Федерації, де їй наразі загрожує арешт за звинуваченням в екстремізмі.

Вона наголосила, що повернеться додому лише після залишення Володимиром Путіним посади.

– Мій політичний опонент — Володимир Путін. І я зроблю все, щоб його режим впав якомога швидше, — сказала вдова опозиціонера.

Олексій Навальний помер у СІЗО: що відомо

Нагадаємо,16 лютого місцеве управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ повідомило про несподівану смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

У повідомленні зазначалося, що “засудженому Олексію Навальному стало зле після прогулянки. Майже одразу він знепритомнів”.

За даними російських ЗМІ, причиною смерті Навального став тромб, але його дружина Юлія під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції сказала, що остаточно не впевнена у правдивості інформації щодо смерті чоловіка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Навальної, її чоловіка вбили.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 14:08:44