Україна і світ

Допоки буде війна, буде й телемарафон Єдині новини – очільник Мінкульту

Фото: УНІАН

Телемарафон Єдині новини продовжуватиме свою роботу допоки в Україні триватиме війна.

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький в інтерв’ю Голосу Америки.

Як довго буде існувати Єдиний телемарафон

За словами міністра, Україні потрібний телемарафон для того, аби допомагати боротися з російською дезінформацією.

— Я казав і кажу, що поки є війна, нам потрібен Єдиний марафон. Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас, – сказав Точицький.

Він повідомив, що зустрічався з колегами з різних каналів. Під час розмови дійшли висновку, що “це має бути проєкт більш освітнього характеру, де ми будемо більше пояснювати, наприклад, що є українська культура, що ми плануємо робити, щоб її зберегти”.

Точицький також запевнив, що в телемарафоні та діяльності Мінкультури немає жодної цензури.

— Якщо в тих самих Єдиних новинах відбувається, скажімо, розмова з тим чи іншим гостем, я не бачу і не пам’ятаю, щоб хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера. У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю, – сказав Точицький.

Міністр повторив, що допоки буде війна, буде й телемарафон Єдині новини. Але він додав, що це має бути “більш якісний продукт, щоб це було цікаво”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, на початку вересня Микола Точицький став новим міністром культури та стратегічних комунікацій України. За його кандидатуру проголосували 252 народні депутати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 15:15:13