Львівський портал

Намагалася зробити клізму: на Волині мама запхала термометр в анус немовля

На Волині мама, щоб позбавити шестимісячну дитину від закрепу, ввела електронний термометр в анальний отвір, у результаті чого він повністю проник у товстий кишківник дитини. Про це Львівському порталу повідомили у Волинському обласному медоб’єднанні захисту материнства і дитинства.

За даними відомства, 8 жовтня бригада екстреної медичної допомоги доправила із Каменя-Каширського маму із піврічною дитиною.

Зі слів мами, у доньки закреп, тож вона намагалася зробити їй клізму за допомогою електронного термометра, змащеного олією. У результаті він повністю опинився в товстому кишківнику дитини. Жінка сказала, що таку пораду прочитала в інтернеті.

На рентгені було чітко видно термометр, також він пальпувався через живіт. За словами хірургині та ендоскопістки Юлії Артишук, дістати прилад було вкрай складно.

«Зробили це ендоскопічно. Діяти треба було дуже обережно, щоб не травмувати немовляті анус та внутрішні органи. Самостійно градусник вийти не міг, натомість міг перфорувати кишківник або надалі спровокувати кишкову непрохідність», – додала вона.

Лікарі закликають батьків не займатись самолікуванням дітей та не прислуховуватися до некомпетентних порад.

Довідка

При закрепі допомагати малюку можна і потрібно. Допоможе:

  • викладання на животик;
  • вправа «велосипед»;
  • поза «султанчик»;
  • легкий масаж животика за годинниковою стрілкою.

Якщо у дитини є проблеми із випорожненням, звертатися необхідно до сімейного лікаря, педіатра, гастроентеролога, які нададуть рекомендації або призначать препарати відповідно до віку дитини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Волинське обласне медоб’єднання захисту материнства і дитинства

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 16:08:08