Україна і світ

Папа Римський проведе зустріч із Зеленським: коли відбудеться аудієнція

Фото: Офіс президента

Папа Римський Франциск проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Аудієнція відбудеться у п’ятницю 11 жовтня.

Про це повідомили в ANSA з посиланням на заяву пресслужби Святого Престолу.

Зеленський зустрінеться з Папою Римським

Папа Римський Франциск прийме на аудієнції Зеленського в Апостольському палаці Ватикану вранці о 9:30. Інших подробиць у пресслужбі Святого Престолу не надали.

Їхня остання зустріч відбулася в межах саміту Великої сімки (G7) на півдні Італії влітку 2024 року. Перед цим вони говорили в грудні минулого року у Ватикані.

У виданні Reuters зазначили, що протягом цього тижня під час візиту до Риму український президент має провести переговори з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні.

Позиція Папи Римського щодо війни в Україні

У березні вийшло інтерв’ю з Папою Римським, яке викликало чималий резонанс.

Оскільки у відповідь на запитання: В Україні дехто закликає до мужності капітуляції, до білого прапора. Але інші кажуть, що це узаконить сильнішу сторону. Як ви вважаєте?, – Папа Римський відповів, що сильним є той, хто думає про народ та має сміливість із білим прапором піти на переговори.

Водночас він закликав провести перемовини “поки все не стало гірше”.

Пізніше керівник пресслужбі Ватикану Маттео Бруні прокоментував заяву Франциска.

– Папа взяв образ білого прапора, запропонований інтерв’юером, щоб позначити припинення воєнних дій, перемир’я, досягнуте за допомогою мужності переговорів, – пояснив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, Франциско сподівається на дипломатичне рішення досягнення миру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 17:02:25