Україна і світ

Найсмачніший пляцок Кора дуба: рецепт Лілії Цвіт


Пляцок Кора дуба – один з найулюбленіших десертів Західної України. Який вже давно готують господині з різних областей.

Ця чудова випічка дивує своїм виглядом і смаком. Якщо у вас є час та натхнення, обов’язково приготуйте, бо пляцок Кора дуба того вартий.

Пляцок Кора дуба: рецепт

Ніжні горіхові коржі, персиковий крем, шоколадний бісквіт і фруктове желе – це та фантастична комбінація, який зробить ваш святковий стіл особливим.

Інгредієнти:

Для коржа з горіхами:

  • білки – 8 шт.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • горіхи – 200 г
  • кокосова стружка – 200 г
  • родзинки – 50 г
  • борошно – 35 г
  • розпушувач – 10 г

Для бісквіта на жовтках:

  • жовтки – 8 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 200 г
  • цукор – 130 г
  • розпушувач – 10 г
  • шоколад (для змащування коржів) – 400 г

Для крему:

  • персики консервовані – 1 баночка (820 г)
  • вода – 500 мл
  • ванільний пудинг – 2 пакетики
  • цукор – 40 г
  • вершкове масло – 400 г

Для желе:

  • персикове желе – 2 пакетики
  • вода – 1 склянка (220 мл)

Приготування:

  1. Для горіхового коржа збийте білки з цукром і ванільним цукром до отримання стійкої піни. Поступово введіть борошно просіяне з розпушувачем. Додайте нарізані горіхи, кокосову стружку, промиті та обсушені родзинки. Акуратно перемішайте.
  2. Тісто перекладіть у підготовлену форму. Випікайте за 180 градусів 45-50 хвилин.
  3. Для бісквіта на жовтках збийте жовтки з яйцями та цукром до пишної маси. Всипте просіяне з розпушувачем борошно та замісіть тісто.
  4. Вилийте тісто у форму та випікайте за 180 градусів 40 хвилин. Готовий бісквіт розріжте на 2 рівні частини та змастіть шоколадом з обох боків.
  5. Для крему у каструлі з’єднайте сік з персиків, воду і цукор, доведіть до кипіння. В мисці розчиніть ванільний пудинг у воді та влийте в киплячу суміш. Готуйте до загустіння. Масло збийте міксером. Додайте готовий пудинг (не гарячий!), перемішайте до однорідності.
  6. Збирайте пляцок так. Корж з горіхами розріжте на 2 частини. Покладіть крем на першу частину.
  7. На крем викладіть бісквіт з шоколадом і знову змастіть кремом.
  8. Додайте шматочки персиків і знову змастіть кремом.
  9. Накрийте коржем з шоколадом і завершіть останнім шаром крему.
  10. Покладіть верхній корж з горіхами зрізаною частиною догори.
  11. Приготуйте персикове желе за інструкцією на упаковці, але води додайте менше рекомендованої кількості. Змастіть ним верх пляцка.

Помістіть пляцок Кора дуба у холодильник приблизно на 12 годин. Смачного святкування!

Джерело: Лілія Цвіт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 18:10:05