Україна і світ

Розстрілював цивільних у Бучі: ідентифіковано ще одного командира ЗС РФ

Фото: УНІАН, Офіс генпрокурора

Прокуратура ідентифікувала російського військового, який віддавав накази розстрілювати жителів Бучі.

Розстріл цивільних у Бучі: ідентифіковано ще одного командира ЗС РФ

Як розповіли в Офісі генпрокурора, це командиру взводу 3-ї повітряно-десантної роти 1-ї батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації міста Буча командир взводу побачив поблизу одного з будинків двох місцевих жителів.

Через відсутність електро та газопостачання вони готували їжу на багатті. Без попередження про застосування зброї російських військовий  відкрив прицільний вогонь з автоматичної стрілецької зброї сторону людей.

Фото: Офіс генпрокурора

Як зʼясували слідчі, один з цивільних помер на місці, а інший був поранений – він впав, йому вдалося заповзти до під’їзду будинку і врятуватися.

– Обоє місцевих жителі були цивільними особами, які не брали участі у збройному конфлікті. У них були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до них насильства, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Командиру інкримінують вчинення порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством та замах на такий же злочин (ч. 2 ст. 438 та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 438 ККУ).

Кількість вбитих у Бучі досі невідома

Раніше Факти ICTV розповідали, що точна кількість жертв у Бучі, яку було звільнено від російських окупантів рівно два роки тому, й досі не встановлена, оскільки є люди, які вважаються зниклими безвісти.

Як розповів заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов, загалом у Бучі виявлено тіла 422 вбитих мирних жителів.

Тим часом у навколишніх селах у Бучанському районі загалом було знайдено 1 190 тіл.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більшість із них – це люди, які загинули від насильницької смерті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 20:56:54