Україна і світ

Перенесення Рамштайну: в ОПУ озвучили, коли може відбутись зустріч

Фото: Офіс президента

Перенесена зустріч Контактної групи з питань оборони України, більш відомої, як формат Рамштайн, може відбутись вже цього місяця.

Про це в ефірі РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Коли відбудеться наступний Рамштайн

Він нагадав, що перенесення засідання у форматі Рамштайн відбулось через відкладену участь президента США Джо Байдена, який не зміг прилетіти до Європи через ураган Мілтон на території Америки.

Втім, на переконання Подоляка, це не скасовує важливих для України рішень, які мають бути ухвалені у жовтні.

– Це не скасовує двох речей. По-перше, у жовтні буде ухвалено важливі рішення, як юридичного, військово-юридичного, так і військово-політичного характеру. З іншого боку, Рамштайн все одно відбудеться. Швидше за все, у жовтні і відбудеться, просто зміниться дата, – вважає Подоляк.

На думку радника керівника ОПУ, наразі українській владі на міжнародній арені важливо дотримуватись позиції щодо того, що Росія можна змусити до переговорів, перш за все, військовим шляхом. І якраз під час засідання Контактної групи можна обговорити деталі цього.

Михайло Подоляк додав, що Україні важливо залишатися суб’єктом, щоб модерувати процес щодо російсько-українського конфлікту та потреби у ресурсах.

Не менш важливо й те, щоб Україна залишалась головною темою міжнародних обговорень на глобальній арені.

Разом з тим, радник керівника Офісу президента не став робити прогнози щодо рішень, які можуть бути ухвалені під час засідання Рамштайну.

– Подібні рішення тому і називаються сенсаційними, тому що можуть бути озвучені лише на самому Рамштайні, тому що це буде абсолютно проявом політичного лідерства керівників відповідних держав, – сказав Подоляк.

Перенесення дати засідання Рамштайну

Вчора стало відомо, що президент США Джо Байден, а за ним слідом голова американського Держдепу Ентоні Блінкен, відклали візит до Німеччини, де мало відбутись засідання Контактної групи на авіабазі Рамштайн. Це сталось через ураган Мілтон, який вирує на півдні Північної Америки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після цього, вже 9 жовтня, стало відомо, що засідання у форматі Рамштайн переноситься, а сторони обговорюють наступну дату заходу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 19:47:05