Україна і світ

Не платять за роялті: Limp Bizkit вимагають $200 млн від Universal Music


Фронтмен Limp Bizkit Фред Дерст подав до суду на колишній лейбл гурту Universal Music з вимогою виплатити $200 млн за роялті, яких музиканти довгий час не отримують. На їхню думку, компанія навмисно уникла обов’язкової виплати.

Limp Bizkit вимагають $200 млн від Universal Music

Позов подала юридична команда Дерста до федерального суду Лос-Анджелеса. У документі вказується, що корпорація Universal “неправомірно обдурила позивачів на мільйони доларів”, і винна їм понад $200 млн.

Про невирішене питання з грошима стало відомо, коли Дерст звернувся до компанії з питанням про відсутність роялті. На це Фреду відповіли, що гурт не зміг повернути $43 млн авансів, які вони отримали з моменту підписання контракту в 1997 році.

Limp Bizkit також оскаржують факт неповернення грошей лейблу.

У документі також вказується, що Universal за допомогою шахрайства домоглися невиплати роялті музикантам протягом тривалого часу – з 2019 року.

Позов вимагає повної виплат за музику, відшкодування збитків у розмірі понад $20 млн, а також повернення авторських прав Limp Bizkit.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Іноді у скандали зі всесвітньо відомими музикантами потрапляють і політики – приміром, група ABBA заборонила Дональду Трампу використовувати їхні пісні у своїй передвиборчій кампанії під час президентських перегонів. Політик не раз незаконно використовував роботи всесвітньо відомих артистів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 17:03:20