Україна і світ

Юрген Клопп знайшов нову роботу після відходу з Ліверпуля

Фото: Getty Images

Колишній тренер Ліверпуля та дортмундської Боруссії Юрген Клопп працевлаштувався. Німця призначили керівником відділу футболу у системі Red Bull.

Про це повідомили на сайті Red Bull у пресрелізі.

Юрген Клопп отримав посаду у компанії Ted Bull

Німецький фахівець приступить до роботи із 1 січня 2025 року. У його обов’язки входитиме контроль над усіма процесами, пов’язаними з грою команд у системі Red Bull.

Передусім йдеться про тренерство, скаутинговий відділ, трансфери, розвиток молодих футболістів тощо.

— Можливо, моя роль і змінилася, але моя пристрасть до футболу та людей, які роблять цю гру такою, якою вона є, залишилася незмінною. Приєднавшись до Red Bull на глобальному рівні, я хочу розвивати, вдосконалювати та підтримувати неймовірні футбольні таланти, які є в нас, – сказав Клопп.

До концерну Red Bull входять чотири клуби: німецький Лейпциг, американський Нью-Йорк, бразильський Брагантіно та японський Омія Ардія.

Раніше до концерну також входив австрійський Зальцбург, але згодом дистанціювався через правила УЄФА, які забороняють грати в Лізі чемпіонів клубам із однієї компанії.

В угоді Клоппа та Red Bull є пункт, згідно з яким він може покинути концерн, якщо надійде пропозиція очолити футбольну збірну Німеччини. Зараз головним тренером Бундестім є Юліан Нагельсманн, який, як очікується, працюватиме з командою у відборі на ЧС-2026, а також на Мундіалі в разі виходу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Клопп залишив Ліверпуль наприкінці сезону-2023/24 після майже восьми років на Енфілді. На посаді головного тренера червоних його замінив нідерландський фахівець Арне Слот.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 16:51:12