Україна і світ

Часто від селищ залишились лише назви: Гетьман пояснив, що може означати захоплення Росією Карлівки на Донеччині

Фото: Генштаб ЗСУ

Ймовірне захоплення Карлівки, що у Покровському районі Донецької області, не означає поразку у війні чи відкриття шляху для подальшого просування російських військ.

Доволі часто у війні стається так, що коли ворог захоплює певні населені пункти, то від цих міст та селищ залишаються виключно руїни, коли ж на землі там суцільні руїни.

Про це в ефірі Radio NV розповів учасник російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

Зараз дивляться

Ймовірне захоплення Карлівки Росією: що кажуть експерти

Він прокоментував інформацію від DeepState щодо того, що російські війська окупували Карлівку Покровського району на Донеччині.

– Вони (армія РФ, – Ред.) просуваються поступово, 1 км за три – чотири дні. Незабаром можуть підійти впритул до Покровська. Як вказує військово-цивільна адміністрація з тих місць, в передмісті побудовані фортифікації, і є надія що там зможемо зупинити ворога, – каже він.

Разом з тим, продовжує Гетьман, будь-який конкретний населений пункт в битві на Покровському напрямку “не грає ключової ролі”, але це створює “додаткові можливості для росіян і складнощі для нас”.

– Перелік населених пунктів, які росіяни до Покровська захопили, на нас емоційно впливає дуже погано. Але часто там є лише назви і геолокації, бо деякі села і невеличкі населені пункти, то там часто уже давно ніхто не мешкає. Є порожні хати і населений пункт може складатись з 5-7 будинків. Тому варто трохи спокійніше це сприймати і не заганяти себе у сум, і вірити в те, що нам вдасться зупинити підступ ворога до траси Покровськ-Костянтинівка, – каже він.

Водночас, продовжує військовий, навіть захоплення ворогом подібних населених пунктів, як Карлівка, не означатиме поразку України у війні чи “відкриття воріт для подальшого наступу” РФ, або ж інші “апокаліптичні прогнози”.

Напередодні президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, під час якої обговорювалась ситуація на передовій, передусім – Покровський напрямок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перед цим з’явились повідомлення, що у Покровську з 2 вересня закривають відділення банків через ситуацію з безпекою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-01 01:13:58