Україна і світ

Більше допомоги та ППО: Зеленський на саміті НАТО зустрівся з Макроном і Мелоні

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський під час саміту НАТО зустрівся із французьким колегою Еммануелем Макроном та прем’єркою Італії Джорджією Мелоні.

Про це глава держави повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Зустріч Зеленського і Макрона

Президенти України та Франції обговорили рішення першого Саміту миру, а також підготовку наступної оборонної допомоги для України, співпрацю у сфері безпеки та навчання українських військових.

Зараз дивляться

Зустріч Зеленського і Мелоні

Також Зеленський зустрівся у Вашингтоні очільницею уряду Італії Джорджею Мелоні.

Президент України поінформував прем’єрку про ситуацію на фронті та про ракетні удари росіян по українських містах. Лідери обговорили ключові потреби України, зокрема посилення протиповітряної оборони.

– Дякую за те, що обороноздатність і відбудова України визначені пріоритетними питаннями італійського головування в G7 цього року, – наголосив Зеленський.

Саміт НАТО у Вашингтоні 2024

9 липня у Вашингтоні стартував 75-й саміт НАТО. Окрім 32 членів Північноатлантичного блоку, на саміт приїхали ще 35 країн-партнерів, зокрема й Україна. Ключовими темами обговорень були: посилення захисту країн НАТО на тлі російської війни в Україні, колективна оборона, військова присутність на східних кордонах НАТО та ядерне стримування.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 12:59:04