Україна і світ

Безшумний генератор для квартири: список найкращих моделей

Встановлювати такі пристрої в оселях не рекомендується. Проте багато людей все ж таки хочуть придбати тихі генератори для дому.

Згідно з Державними санітарними нормами, допустимий рівень шуму у приміщеннях житлових та громадських будинків, а також на території житлової забудови становить:

  • 40 дБА вдень — з 08:00 до 22:00;
  • 30 дБА вночі — з 22:00 до 08:00.

Якщо ви проживаєте в приватному будинку, то проблем, найімовірніше, не виникне. Для багатоквартирного дому варто дізнатися, які генератори найтихіші, щоб не заважати сусідам.

Зараз дивляться

Який генератор менше шумить

Існує кілька типів генераторів, які вважаються найбільш тихими.

  • Бензинові генератори в шумоізоляційному кожусі — компактні, мобільні, доступні по ціні;
  • Газові генератори — тихо працюють, економічні, не потребують заправки, проте досить дорогі та потребують спеціального підключення;
  • Інверторні генератори — економічні, дбайливо ставляться до техніки.

Інверторні генератори вважаються одними із найтихіших. Вони видають 40-45 дБА звуку.

З’ясуймо, які генератори найтихіші серед інверторних моделей.

Тихі генератори для дому: добірка найкращих моделей

  • Інверторний генератор Kraft&Dele KD 683

Проста, бюджетна, але надійна модель. Генератор має одноциліндровий 4-тактний двигун. Об’єм бака – 2,1 л. Його вистачає на 4 години безперервної роботи від однієї заправки. Працює тихо, мало важить (лише 9,3 кг). До такого інверторного генератора можна підключати навіть дуже чутливі електроприлади.

  • Інверторний генератор PMI 2000

Ця модель також вважається безшумною. Завдяки конструкції, яка суттєво відрізняється від конструкції звичайного паливного генератора, прилад має невелику вагу та габарити, а також зменшений рівень шуму.

В інверторних генераторах PMI 2000 двигун з’єднаний з генератором, що дає змогу відмовитися від стандартної системи з’єднання за допомогою маховика. Це значно збільшує час безперервної роботи.

Інверторний генератор PMI 2000 1,7 кВт працює на бензиновому 4-тактному двигуні, має потужність 2,3 к.с. Час безперервної роботи – 4 години.

  • Інверторний генератор ТАТА 1800I

Прилад видає лише 58 дБ шуму під час роботи, тому вважається найтихішою електростанцією для квартири. Станція здатна видавати до 1800 Вт. За годину роботи генератор спалює лише 350 г бензину, тому він дуже економний. Час безперервної роботи: 6 год.

  • Інверторний генератор MAXpeedingRODS MXR 3500

Цей бензиновий генератор розрахований на тривале невпинне використання — до 12,5 годин. Модель добре підійде для квартир, у яких довго не буває світла. Але витрата палива в такого пристрою вища. Дозволена пікова потужність  – до 4 кВт. Працює генератор MAXpeedingRODS MXR 3500 з рівнем шуму 58 дБ.

  • Інверторний генератор TTG XYG2000I

Ця модель має рівень шуму 60 дБ. На корпусі встановлені широкі антивібраційні ніжки, що знижують шум під час роботи. Час безперервної роботи — 7 год.

Ще одна перевага генератора — невелика вага (18,5 кг) та наявність USB-роз’єму, що дає змогу заряджати смартфон або планшет, не займаючи основну розетку.

  • Інверторний генератор APRO 2.0

Також вдалий безшумний генератор для квартири, який працює не голосніше 62 дБ. Він має товстий кожух із пластику, що надійно ізолює всі шуми.

Модель має невелику висоту (28 см) та зручну панель, яка вчасно підкаже, коли рівень пального буде низьким. Ємність бака — 4 л. Час безперервної роботи — до 6 годин.

Завершують список такі тихі генератори для дому:

  1. Бензиновий генератор Yamaha EF1000iS зі спеціальним звукоізоляційним кожухом, що значно знижує рівень шуму. Це найтихіший бензиновий генератор.
  2. Бензиновий генератор Enersol EPG-4000ISE – найтихіший прилад, що видає до 64 дБ.
Відключення електроенергії, відключення світла

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 14:10:07