Україна і світ

Байден випадково назвав Зеленського “Путіним”: президент України жартом відреагував

Американський президент Джо Байден обмовився під час виступу на саміті НАТО, коли випадково назвав президента України Володимира Зеленського прізвищем російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Виступ Байдена і Зеленського

Байден обмовився під час церемонії підписання договору із Зеленським у завершальний день саміту НАТО.

Зараз дивляться

Завершуючи свій виступ, Байден передав Зеленському слово: Тепер я хочу передати його президенту України, у якого стільки ж сміливості, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін!

Низка європейських лідерів почали нерішуче плескати. Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні здивовано повернули голови.

Але Байден тут же усвідомив свою обмовку і сказав: Президент Путін? Ми переможемо президента Путіна. Президент Зеленський. Я так зосереджений на тому, щоб перемогти Путіна. У будь-якому разі, пане президенте.

У відповідь президент України Володимир Зеленський не розгубився і сказав: Я – кращий!

Джо Байден потиснув руку Зеленському і відповів: Ви до біса кращі!

Реакція політиків

Прем’єр Великої Британії Кір Стармер на запитання про ляп Байдена відповів, що дуже довго розмовляв з американським президентом, обговорили багато питань, і за два дні саміту дійшли до дуже хорошого результату.

– Байден керував усім, виступав на кожному засіданні, об’єднував людей, і ми дійшли до хорошого результату. І я думаю, що йому слід віддати належне за це, – сказав Стармер.

Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що промахи у виступах у всіх трапляються, і в нього – теж.

Байден переплутав Гарріс із Трампом

Президент Джо Байден на пресконференції, відповідаючи на запитання про свою участь у перегонах та про те, чи може він поступитися місцем віцепрезидентці Камалі Гарріс, Байден знову обмовився і переплутав її прізвище із Трампом.

– Я б не обрав віцепрезидентку Трамп бути віцепрезиденткою, якби я не вважав, що вона має достатню кваліфікацію, щоби бути президентом, – сказав він.

Своєю чергою Дональд Трамп із радістю вхопився за те, що Байден переплутав Гарріс, і написав на своїй сторінці в соціальній мережі, що Байден зробив “чудову роботу”. А коли Байдена запитали, як він відреагував на те, що Трамп зауважив його помилку, американський президент відповів, що його суперник говорив набагато гірші речі.

Джерело: The Guardian, Bloomberg
Володимир Зеленський, Джо Байден

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 12:34:08