Львівський портал

Аварійні знеструмлення ввели у сімох областях України

У вівторок в обід, 4 червня, у сімох областях України довелося застосувати аварійне вимкнення електроенергії через перевищення встановлених лімітів на споживання. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Із 14:25 аварійні відключення світла застосували у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій, Київській областях та у самій столиці.

О 14:50 у цих регіонах ввели спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі також перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури.

Причиною раптових знеструмлень стало значне споживання електроенергії, яке перевищило встановлені ліміти.

«Ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень», – йдеться у повідомленні.

Енергетики наголошують, що вимушені вимикати електроенергію в Україні, оскільки потужностей не вистачає для покриття потреб всіх споживачів. Українська енергосистема цьогоріч пережила вже шість цілеспрямованих атак РФ, що й вплинуло на її спроможності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 16:05:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин