Суспільне мовлення

Збирають гроші на протез: у Львові проходить реабілітацію командир відділення гранатометників з Волині

У Львові, в центрі “Незламні”, проходить реабілітацію 42-річний воїн з Волині Іван Ясюк. У серпні Іван Ясюк отримав поранення, через яке йому ампутували руку. Зараз для воїна у межах проєкту “Протези для Незламних” збирають гроші для протезування.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

42-річний волинянин Іван Ясюк у мирному житті працював будівельником. Свій дім чоловік звів власними руками та виховав у ньому двох доньок. На захист країни Іван став за рік від початку повномасштабного вторгнення.

Чоловік був командиром відділення вогнеметників та ніс службу на Куп’янському напрямку. Наприкінці серпня, під час стримування російського наступу, отримав поранення.

“Ворог штурмував наші позиції. Використовував все: боєприпаси, дрони і навіть заборонену хімічну зброю”, — пригадує військовослужбовець.

За словами Івана Ясюка, російські військові були лише в кількох метрах від нього і поцілили гранатою в бліндаж. Після цього він відчув різкий біль, йому пошкодило руку. Військовий наклав собі турнікет та вирушив до точки евакуації.

Іван Ясюк під час реабілітації у Львові. Фото: Першого територіального медичного об’єднання Львова

Через обстріл пораненого довго не могли забрати, він втратив багато крові, а турнікет був на руці воїна впродовж 7 годин. Далі Івана Ясюка транспортували до стабілізаційного пункту. Там йому ампутували кінцівку, а далі відправили у Центр “Незламні”.

У Львові Іван Ясюк щодня займається з фізичним терапевтом. У медзакладі зазначають, що він докладає максимум зусиль для свого відновлення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз Івану Ясюку потрібен біонічний протез. Для цього Центр “Незламні” спільно з благодійною платформою dobro.ua запустили проєкт “Протези для Незламних”. Його мета — зібрати гроші на купівлю та встановлення сучасних біонічних протезів для 50 українців.


Джерело: Суспільне мовлення України