Україна і світ

Збирають дрони на заводі, замість роботи в готелях: африканські заробітчани в РФ скаржаться, що їх обдурили

Фото: Getty Images

Африканські заробітчани, що були завербовані для роботи на російських підприємствах, скаржаться, що їх примушують працювати на заводах з виробництва іранських безпілотників.

Африканці працюють на військових заводах РФ

Як повідомляє APnews, реклама в соціальних мережах обіцяла молодим африканкам безкоштовний квиток на літак та гроші та далеку пригоду в Європі. Потрібно було просто пройти тест на знання 100 російських слів.

Рекрутерам пропонували програми роботи та навчання сферах готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу. Натомість людей з Африки привезли у степи російського Татарстану та примусили працювати на фабриці з виготовлення ударних безпілотників іранської розробки.

Неналежні умови роботи

Щоб заповнити термінову нестачу робочої сили Росія набирає жінок віком 18-22 років. переважно з Уганди, Руанди, Кенії, Південного Судану, Сьєрра-Леоне та Нігерії.

В інтерв’ю Associated Press деякі жінки скаржилися на ненормований графік під постійним наглядом, порушення обіцянок щодо зарплати та роботу з їдкими хімікатами, від яких на їхній шкірі з’являються подразнення та свербіж.

Це призвело до того, що частина ключового виробництва зброї в Москві потрапила в недосвідчені руки близько 200 африканських жінок, які працюють разом із шіснадцятирічними російськими студентами технічних коледжів.

– Я насправді не знаю, як робити безпілотники, — сказала одна з африканок, що поїхала на заробітки у РФ. – Компанія займається виробництвом дронів. Я шкодую і проклинаю той день, коли почала там працювати, – додала заробітчанка.

Завод з вироблення іранських дронів на карті РФ

Завод розташований  в спеціальній економічній зоні Алабуга в Татарстані, приблизно за 1000 км на схід від Москви.

Російський завод з виробництва іранських безпілотників у Татарстані на карті

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Путін підписав угоду з Іраном на 1,7 мільярда доларів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після цього Москва почала використовувати імпортовані з Ірану безпілотники типу Shahed 136 для атак по українських містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 17:52:50