Україна і світ

Смерть журналістки Вікторії Рощиної у полоні РФ підтвердилася

Українська журналістка Вікторія Рощина, яку викрали російські окупанти на тимчасово окупованих територіях, померла у полоні в Росії.

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Україні Петро Яценко в ефірі телемарафону Єдині новини.

Вікторія Рощина померла у російському полоні

Яценко повідомив, що після проведення внутрішнього розслідування інформація про смерть Рощиної підтвердилася.

За його словами, поки зарано говорити про обставини смерті журналістки, вони з’ясовуються. Водночас він зазначив, що велася робота зі звільнення журналістки з полону.

— Вікторія Рощина, так само як і всі українські журналісти, зараз у нас числиться в російському полоні. Близько 25 українських журналістів (перебувають у полоні в РФ, – Ред.), є також ті, які вважаються зниклими безвісти. Робота щодо всіх них ведеться. І робота зі звільнення Вікторії також велася, і те, що її переводили з Таганрога до Москви – це був етап її підготовки до звільнення, – розповів Яценко.

Зникнення Рощиної

Вікторія Рощина зникала на тимчасово окупованих територіях у серпні 2023 року. Лише у травні 2024 року РФ вперше підтвердила, що журналістка перебуває у їхньому полоні.

У березні 2022 року Рощину теж затримували силовики ФСБ РФ, коли вона готувала матеріали про воєнні дії на Запоріжжі та Донеччині. Її утримували десять днів, але згодом відпустили.

Рощина працювала на видання Hromadske. Також вона публікувалася пізніше в Українській правді та Радіо Свобода. У 2022-му вона отримала нагороду Міжнародного жіночого медійного фонду За мужність у журналістиці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Women Press Freedom

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 19:00:09