Україна і світ

Україна отримає додаткові британські САУ AS-90 до кінця 2024 року – Умєров

Фото: Міноборони

Велика Британія має надати українським військовим додаткові самохідні артилерійські установки AS-90. Постачання зброї заплановано на 2024 рік.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров після зустрічі зі своїм британським колегою Джоном Гілі. Основною темою їхнього спілкування стала підтримка Збройних Сил України (ЗСУ).

Україна отримає артилерійські установки від Британії

Країна-союзник вже постачає Україні важливі боєприпаси, такі як мінометні, протитанкові міни, артилерійські та для ППО. Завдяки цим постачанням українські військові можуть протистояти росіянам.

– До кінця року на фронті з’явиться більше артилерійських систем AS-90. Також є хороші новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем – ворог відчує це на полі бою, – зазначив міністр.

Крім того, вдалося домовитися з Гілі, щоб Британія допомогла профінансувати потреби української армії користуючись замороженими російськими активами.

За словами Умєрова, під час зустрічі обговорювалися інвестиції українську оборонну промисловість. Зараз увага зосереджена на нарощенні виробництва в оборонно-промисловому комплексі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окремо йшлося про план перемоги, де акцент зробили на обороні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 19:29:22