Україна і світ

Путін збирається до Туркменістану: МЗС закликає утриматися від зустрічей з диктатором, руки якого по лікоть у крові

Фото: Getty Images

Україна закликала весь світ утримуватися від проведення спільних заходів за участі російського диктатора Володимира Путіна, який розв’язав війну в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни.

Візит Путіна до Туркменістану – як відреагувала Україна

Міністерство закордонних справ України відреагувало на запланований візит Володимира Путіна до Туркменістану 11 жовтня. Він планує взяти участь у міжнародному форумі, присвяченому 300-річчю туркменського поета Магтимгули Фрагі.

У МЗС висловили сподівання, що керівництво Туркменістану усвідомлює, що Путін є воєнним злочинцем, на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду за примусову депортацію українських дітей до РФ.

Путін і його поплічники несуть відповідальність за воєнні злочини проти України, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство та обстріли цивільної інфраструктури, які вчинили російські окупанти, зазначили у МЗС.

Навіть зараз росіяни здійснюють щоденні атаки проти України, тому вони мають постати перед правосуддям за скоєні злочини, вважає Міністерство закордонних справ.

– Закликаємо країни, які цінують людське життя, міжнародне право та Статут ООН утримуватися від проведення спільних заходів за участі Путіна, руки якого по лікоть у крові, – йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна закликала всі країни та міжнародні організації докласти максимальних зусиль для ефективної реалізації Формули миру як єдиного дієвого шляху до завершення російської агресії та справедливого миру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 21:13:13