Львівський портал

Велика Британія може відправити військових інструкторів в Україну

Британське військове керівництво розглядає можливість відправки військ на захід України для підготовки новобранців. Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на The Times.

Джерела The Times проінформували, що невеликі групи британських військових інструкторів можуть вирушити на захід України, щоб забезпечити інтенсивну базову підготовку новобранців перед тим, як вони відправляться на фронт.

За словами двох співрозмовників, це дозволило б вирішити деякі логістичні проблеми, пов’язані з відправкою українських військових на британські бази для проходження підготовки, а також заощадити кошти.

Один із співрозмовників журналістів у британському оборонному відомстві заявив, що відправка британських військових в Україну замість проведення тренувань на військових базах у Великій Британії була б «дешевшою для нас і кращою для них».

«Ми могли б провести [навчання] там швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, у відокремлених місцях, тому ризик був би набагато нижчим», – пояснив він.

Своєю чергою, український співрозмовник видання зазначив, що перенесення навчань в Україну може стати «потужним військово-політичним сигналом» для інших країн і для самої Росії.

Він також висловив сподівання, що  це стане «потужним стримуючим фактором».

Британські військові також перейматимуть бойові навички від українських бійців та матимуть можливість випробувати новітню зброю, яка розробляється для війни, додав один зі співрозмовників.

Фото: army.mod.uk

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 20:17:33