Львівський портал

У Львові шотландські пластичні хірурги оперували військових з ушкодженням лицевого нерва

Топові реконструктивні і пластичні хірурги з Шотландії Кен Стюарт та Патрік Едісон  впродовж тижня зі спеціалістами лікарні святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова оперували українських військових та цивільних із ушкодженням лицевого нерва. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Лицевий нерв забезпечує рух м’язів, що відповідають за міміку. А його ураження призводить до паралічу обличчя. Відновити пошкоджений нерв доволі складно. Для цього потрібен високий рівень кваліфікації та значний досвід – яким ділилися шотландські хірурги Кен Стюарт та Патрік Едісон.

«Найскладніші пацієнти з пошкодженнями лицевого нерва – це ті, які отримали їх внаслідок мінно-вибухової травми. А також ті, які отримали ускладнення після перенесених пластичних операцій та вірусних захворювань. Ось таких пацієнтів ми оперували разом з колегами з Шотландії. Ця співпраця є важливою і для нас, і для них. Ми можемо навчитися від наших колег найсучасніших методів, а вони, у свою чергу, отримують досвід у роботі з воєнною травмою», – розповів завідувач хірургічного відділення №1 лікарні святого Пантелеймона та керівник хірургічного напрямку центру UNBROKEN Гнат Герич.

Під час спільних операцій українсько-шотландська команда хірургів для відновлення лицевих нервів пацієнтів проводили пересадку нервів з ноги, перехресну пластику нервів та використання функціональних вільних клаптів.

За тиждень встигли виконати сім операцій та провести 20 консультацій. Це чимало, зважаючи на складність та тривалість таких втручань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 19:48:38