Україна і світ

Екссудді Тандиру продовжили запобіжний захід на два місяці

Фото: Факти ICTV

Екссуддя Олексій Тандир залишиться під вартою ще два місяці.

Суддя Тандир залишиться рід вартою

Святошинський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт колишнього голови Макарівського суду Київщини Олексія Тандира.

Минулого року він насмерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпості під Києвом.

Зважаючт на ризики переховування обвинуваченого та можливого тиску на свідків, прокурор Михайло Доманіцький клопотав про продовження запобіжного заходу.

Зокрема, за словами Доманіцького, 24 квітня 2023 року Олексій Тандир виїжджав за кордон через КПП Чоп,

Адвокат родини загиблого нацгвардійця Павло Теслюк погодився із клопотанням, зазначивши, що із квітня і донині у суді допитали тільки одного свідка через періодичні відкладення засідання з різних причин, зокрема, через неявку чи заміну адвокатів обвинуваченого.

Сам Тандир та його адвокат наполягали, що ризики, про які йдеться, не є доведеними шляхом надання доказів, а отже, є припущенням. На репліку про виїзд за кордон у 2023-му Тандир зазначив, що їздив на тренінг для суддів у Хорватії, присвячений розгляду воєнних злочинів. Після звільнення з посади, за словами обвинуваченого, більше такої можливості він не має.

Адвокат екссудді Сергій Максюк клопотав призначити Тандиру заставу чи домашній арешт.

Нагадаємо, 26 травня 2023 року екссуддя Олексій Тандир на швидкості та у стані алкогольного зпʼяніння увігнався у блокпост під Києвом. Тоді загинув нацгвардієць Вадим Бондаренко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі триває етап допиту свідків. Увесь цей час обвинувачений перебуває в СІЗО та не визнає своєї провини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 19:22:21