Львівський портал

Покинуті автівки у Львові евакуйовуватимуть і продаватимуть як брухт

У Львові розробили порядок для виявлення і переміщення занедбаних транспортних засобів на території міської громади. Відповідний проєкт ухвали опублікували на Інформаційному порталі ЛМР.

Як пише Твоє Місто, згідно з новим порядком, занедбаними вважаються автомобілі, які тривалий час стоять на землях комунальної власності, мають ознаки знищення (відсутні основні частини чи деталі кузова) або від яких власники відмовилися. Ці транспортні засоби можуть становити небезпеку, зокрема через витік рідин або захаращення відходами.

Районні адміністрації зобов’язані проводити регулярні обстеження територій для виявлення таких машин. Власники чи користувачі можуть повідомляти про покинуті автомобілі, надаючи фото та деталі про місце розташування і тривалість їх невикористання. За результатами обстежень складатиметься акт виявлення занедбаного автомобіля, після чого на нього наклеять інформаційну наліпку з вимогою прибрати транспортний засіб. Якщо після повторного огляду автомобіль залишиться на місці, матеріали передадуть на розгляд спеціальної комісії.

Комісія, до складу якої входять представники міської влади, поліції та комунальних служб, буде займатися встановленням власників занедбаних автомобілів і приймає рішення про їх переміщення. Якщо власника встановити не вдасться, транспортний засіб перемістять на спеціальний майданчик для зберігання.

Якщо протягом шести місяців власник не заявить про свої права на автомобіль, його можуть продати. Виторг від продажу надходитиме на спеціальний рахунок, з якого вираховують витрати на зберігання та евакуацію. Якщо власник не звертається протягом трьох років, гроші залишаться у власності громади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 18:20:26