Україна і світ

Морквяний бісквіт з горіхами: рецепт без різних заморочок


Морквяний бісквіт з горіхами – це ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати щось смачне, не витрачаючи багато часу.

Простий рецепт дозволить створити чудовий десерт, який можна подавати як пиріг або перетворити на торт, розрізавши бісквіт на три коржі та змастивши їх будь-яким кремом до смаку.

Отже, як приготувати морквяний бісквіт з горіхами та що додати для смаку та аромату – читайте в матеріалі.

Волоські горіхи можна замінити мигдалем, фундуком або пеканом, якщо хочете змінити смак випічки. Також, можна використовувати суміш горіхів для більш насиченого смаку.

Морквяний бісквіт з горіхами: простий рецепт

Загальний час приготування – не більше 45 хвилин. Вага готової випічки – близько 500 г.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • сіль – дрібка
  • цукор – 80 г
  • морква почищена – 140 г
  • цедра та сік лимона – по 1 ч. л.
  • волоські горіхи подрібнені – 70 г
  • борошно – 130 г
  • розпушувач – 7 г

Щоб додати бісквіту цікавого аромату, можна додати дрібку кориці, мускатного горіха або імбиру.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Розділіть яйця на білки та жовтки.
  • В миску із жовтками додайте 40 г цукру, перемішайте виделкою. Додайте борошно і розпушувач, знову перемішайте, не прагнучи ідеальної однорідності.
  • Натріть моркву на дрібну тертку і додайте до жовткової маси, ще раз перемішайте.
  • Збийте білки з дрібкою солі до стану піни. Поступово додайте решту цукру, збиваючи до утворення піків.
  • У білкову масу додайте горіхи та перемішайте.
  • Акуратно змішайте білкову масу з жовтково-морквяною сумішшю.
  • У застелену пергаментом форму вилийте тісто.
  • Випікайте близько 25-30 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою чи сірником. Дайте бісквіту охолонути близько 20 хвилин. Смачного чаювання!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 17:32:03