Україна і світ

Замах на Садикова в Києві: у Казахстані затримали одного з підозрюваних

Фото: Нацполіція

У Казахстані затримали одного із двох підозрюваних у замаху на журналіста й опозиціонера Айдоса Садикова, у якого стріляли 18 червня в Києві.

Про це повідомляє Генпрокуратура Республіки Казахстан.

Замах на Садикова в Києві: затримано одного з підозрюваних

Там уточнили, що 21 червня Алтай Жаканбаєв, якого напередодні правоохоронні органи України назвали одним із двох підозрюваних у завершеному замаху на навмисне вбивство казахстанського журналіста й опозиціонера Айдоса Садикова, самостійно звернувся до органів внутрішніх справ Республіки Казахстан, де його допитали за обставинами справи.

Зараз дивляться

– Цього ж дня його затримано за підозрою у скоєнні цього злочину. Для встановлення місцезнаходження Каратаєва М. проводяться оперативно-розшукові заходи. Інша інформація в інтересах слідства не розголошується, – йдеться в повідомленні.

Водночас місцева генпрокуратура зареєструвала кримінальну справу за фактом замаху на вбивство Садикова, що стався 18 червня в Києві, і направила до компетентних органів України міжнародне слідче доручення про надання матеріалів кримінальної справи щодо причетності Жаканбаєва і Каратаєва.

Замах на Садикова: відомі двоє підозрюваних

Напередодні в Офісі генпрокуратури та поліції Києва повідомили про встановлення осіб двох підозрюваних у замаху на казахстанського журналіста й опозиціонера Айдоса Садикова 18 червня в Києві.

Йдеться про двох громадян Казахстану 33 і 36 років, які оголошені в міжнародний розшук.

За даними слідства, Алтай Жаканбаєв і Мейрам Каратаєв отримали замовлення на вбивство журналіста Айдоса Садикова. При цьому особу замовника поки що не встановлено.

Внаслідок отриманого вогнепального поранення у голову 55-річний потерпілий досі перебуває в реанімації у тяжкому стані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 17:03:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин