Україна і світ

Якого числа свято День молоді в Україні 2024: дата та традиції свята

День молоді в Україні – радісне свято для всіх тих, хто тільки починає пізнавати світ. Для багатьох молодість залишається найвеселішим і найлегшим часом у їхньому житті, і такі моменти не варто втрачати.

Тисячі дітей та підлітків зараз насолоджуються літніми днями, нехай і в умовах війни, адже відкладати життя на потім – не найкраща ідея. Факти ICTV детально розкажуть, коли в Україні День молоді, а також подробиці про свято.

День молоді в Україні 2024: дата

Не секрет, що до 2021 року свято відзначали в інший період часу – воно не мало фіксованої дати і припадало на останню неділю червня.

Зараз дивляться

Проте вже у 2022 році указом Президента України Володимира Зеленського, було ухвалено святкування Дня молоді 12 серпня, і дата не змінюється щороку.

Ще тоді було зазначено, що свято присвячене прагненню молоді до інтеграції в європейське суспільство та утвердження цінностей демократії та свободи.

Також день присвячений молодіжним об’єднанням і організаціям України. У мирний час у багатьох містах влаштовували концерти і проводили різні види розваг для дітей і підлітків, щоб ті запам’ятали свою юність світлою і барвистою.

Однак в умовах воєнного стану, публічні заходи зі скупченням людей не плануються в містах і селах.

Липень порадує українців величезною кількістю свят – наприклад, на 1 число припадає День архітектора, а 26 – День системного адміністратора. Ознайомитися з повним календарем свят липня 2024 можна на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 15:19:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин