Україна і світ

Іван Дорн висловив свою позицію у війні та сказав, що боїться їхати в Україну

Співак Іван Дорн, який за час повномасштабної війни неодноразово потрапляв у скандали, пояснив свою позицію. Також він зізнався, що боїться повертатися в Україну і сказав чому.

Іван Дорн висловив свою позицію у війні

Ще до повномасштабного вторгнення артист виїхав жити за кордон. За час війни він жодного разу не був у рідній Україні. Каже, що боїться мобілізації і того, що не виїде назад. Про це він розповів в інтерв’ю Dope soz.

– З моменту початку війни я не був у Києві. Приїхати не важко, але повернутися буде складніше, якщо ти хлопчик від 18 до 60 років, який потрапляє під мобілізацію, – сказав Дорн.

Він назвав себе українським артистом, попри всі його проросійські та неоднозначні витівки.

Зараз дивляться

– Я хочу, щоб усі знали, що завжди і всюди за кордоном я залишаюся українським артистом і топлю за Україну, але при цьому зі своїм наративом, зі своїм контекстом. Волелюбним, – зазначив Іван.

Дорн, який до двох років жив у Челябінську, зізнається, якийсь час перебував у “мильній бульбашці”. Він спілкувався російською мовою і вбирав наративи РФ. Нині Іван також продовжує розмовляти мовою країни-агресора, проте більше заглибився в історію, щоб дослідити шлях України до незалежності.

– Я вільно почувався російськомовним у країні. А потім, коли це все сталося, зрозумів, що треба, напевно, більше себе присвятити історії, усьому іншому. Я пішов читати книжки і поліз в історію шукати про Гетьманство, Запорізьку Січ, про всі ці часи, про Дорошенка і його спроби зробити незалежну самостійну Україну ще в ті часи, Конституцію і наше становище в Радянському Союзі… Для того щоб свою картину скласти, – зазначив Іван.

Каже, попри те, що використовує в повсякденному та публічному житті російську мову, на українську все ж таки став налягати й навчати її дітей. Також спілкується українською з тими, хто говорить із ним нею.

Нагадаємо, до повномасштабної війни Іван Дорн їздив до РФ із концертами, після 24 лютого 2022 року артист відхрестився від країни-агресора. Якийсь час у соцмережах співак говорив про війну, але згодом перестав.

Зараз він розмиває кордони. То виступає перед росіянами на Балі в новорічну ніч, то виконує свої російськомовні хіти. Також зовсім нещодавно Дорн виступив на одній сцені з “хорошими” росіянами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 15:46:42