Україна і світ

Бразилія заборонила Meta навчати АІ на даних громадян

Влада Бразилії заборонила компанії Meta навчати свій штучний інтелект на даних громадян країни. Йдеться про інформацію, яку розміщували у Facebook, Messenger та Instagram.

Бразилія заборонила Meta навчати ШІ на даних громадян

Так, заборону корпорації видав Бразильський орган із захисту даних (ANPD). Причиною такого рішення назвали ризик нанесення серйозної шкоди і створення труднощів для користувачів.

Таке рішення було прийнято після дозволу Meta самій собі використовувати дані про жителів Бразилії, які самі викладають її на своїх сторінках у Facebook та Instagram.

Зараз дивляться

Тепер у компанії Цукерберга є 5 днів, щоб виконати вимогу місцевої влади, інакше компанію штрафуватимуть щодня на $8 808.

У Meta вже відреагували на рішення місцевої влади – вони заявили, що їхні правила відповідали закону, і заборона на використання даних є кроком назад для інновацій і розроблення ШІ.

До речі, Бразилія – один із найбільших ринків Meta. У Facebook на території цієї країни налічується понад 100 млн активних користувачів.

Зараз штучний інтелект активно розвивають практично всі компанії-гіганти цифрової індустрії. Наприклад Google відкрила доступ до нового сервісу для генерації відео за допомогою ШІ – Google Vids.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 15:22:33