Україна і світ

Джем з порічок на зиму: смачний рецепт

Густий, рубіновий, запашний джем з порічок – це спогади про тепле літо, які зігріють нас холодною зимою.

Багатий ягідний аромат і насичений смак роблять його відмінним додатком до різних страв і сніданків. Він прекрасно підходить для намащування на хліб, тости, булочки, круасани, а також може бути використаний як начинка для пирогів, пиріжків, рулетів, булочок, печива та інших кондитерських виробів.

Як приготувати джем з порічок на зиму швидко і просто, щоб насолоджуватись його смаком у будь-яку пору року – читайте в матеріалі.

Джем з порічок на зиму: рецепт

Цей десерт можна приготувати як зі свіжих, так і заморожених ягід.

Інгредієнти:

  • порічки – 1 кг 500 г (приблизно)
  • цукор – 3 склянки

Приготування:

  1. Спочатку перебиваємо ягоди порічок блендером, щоб отримати однорідну масу. Якщо у вас немає блендера, можна використати м’ясорубку.
  2. Отриману ягідну масу перетираємо через сито, щоб позбутися шкірки та насіння. Це надасть джему більш однорідної консистенції.
  3. Переливаємо сік у миску. У нас повинно вийти 3 склянки соку порічки. Всипаємо до соку цукор. Гарно перемішуємо.
  4. Миску поміщаємо на прилиту і варимо джем до загустіння. Під час варіння не забуваймо періодично помішувати дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоб джем не пригорів. Під час варіння буде утворюватися пінка, її треба знімати ложкою.
  5. Щоб перевірити, чи готовий джем, викладаємо трішки на тарілку і чекаємо 5 хвилин. Якщо крапля тримає форму і не розтікається, джем готовий.
  6. Гарячий джем розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо. Досвідчені господині рекомендують банки перевертати догори дном, укутувати чимось теплим (ковдрою, пледом чи великим рушником) і залишати до повного охолодження.

Готовий джем з порічок на зиму найкраще зберігати в прохолодному темному місці. Після відкриття баночки, зберігаємо джем у холодильнику та споживаємо протягом декількох тижнів.

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 15:45:32